A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

Träningstider

Cykelhjälm är obligatoriskt

LANDSVÄG

Samling: Gamla Tingshuset vid Gamla bron, KARTA

Onsdagar kl 18:00 (med bra lampa fram och bak)

Cross eller MTB

Lördagar kl 10:00

Cross eller MTB
Långpass

MTB-TRÄNING, samling KARTA

Måndagar

Onsdagar

SKRIDSKOR: 

Rullskridskor

Kalender

Cykelnyheter

Rapport från Kinnekulle cyclassic/Kinnekulleloppet 22-23/4-16

Skapad 2016-05-09

Kinnekulle cyclassic på 180km(3x60km) ingick i  SWECUP, dvs högre klass än vanliga elittävlingar.   Vi var båda nervösa inför säsongsstarten som alltid är svår på grund av att klungplaceringar såklart inte går att träna under vintern. Övriga fältet hade Tävling 2 helger före och Bliz som hade ett stort lag startade för längesedan utomlands.

Hursomhelst- loppet blev väldigt passivt både från min och Eriks sida.  Men Erik började placera sig bättre på andra delen av loppet och lärde sig från bådas misstag på första varvet, då vi fick ta i rätt bra efter en backe då klungan splittades upp inför sidvinden, men det löste sig.  Dock gick 8 gubbar på andra varvet och eftersom bliz-merida hade de 2 kort dom ville ha långt fram samt att stockholm som var det största laget hade en stark sprinter där framme, så blev det ingen jakt på utbrytarna.  Stockholm försökte väl lite på 3e varvet då deras kurt fick släppa där framme, men inget riktigt försök.

Det blev att förbereda sig för jakten på platserna bakom dessa. Erik placerade sog bra inför backen i slutet på varvet( under 1 mil?)och bröt tillsammans med 3 andra iväg om 9e-platsen. Det blev ingen riktig jakt från klungan då 3 till kom iväg just efter och endast Göteborg av de stora lagen var orepresenterade.   Erik rullade in på en 12e-plats lite efter de övriga 3 som spurtade om det.  Jag körde in på 25e-plats.

Vi är nöjda med att Erik nu ligger 12a i swecup i totalen, men missnöjda med att vi inte var mer aktiva längre fram när vinnargruppen gick.  Nu är Roslagen race nästa SWECUP-tävling.

Kinnekulleloppet som var min typ av bana blev inställt efter snöoväder till Eriks besvikelse. Ingen riktig norrlänning låter dåliga väderförhållanden ställa sig i vägen;). Han var nog den mest taggade av alla till race väl på plats, vilket visar prov på rejält bra inställning.  Men i efterhand var det väl bra med tanke på den stora risken till vurpor och såklart förkylning.

 

 

Erik känns i uppåtgående form inför FRykdalens 3 dagars kommande helg, så vi hoppas på ett bra resultat på honom.

// Johan Gren